Piersicile intarzie efectul imbatranirii

Mergand pana la piata sa-mi cumpar piersici ma gandeam ca ar fi frumos sa va impartasesc si voua calitatiile pe care le au aceste fructe.

Piersicile au un gust dulce, aromat, sunt zemoase, deosebit de gustoase si hidrateaza organismul (87% din continut este apa). Acestea reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, cu importante proprietati terapeutice.
Piersicile au un mare continut de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre.

Beneficii
Principalele actiuni terapeutice ale piersicilor sunt:

  • energizante;
  • stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si biliare;
  • diuretice si laxative;
  • ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului.

Datorita constituentilor sai, piersica poate fi de un real beneficiu in cazul persoanelor astenice, slabite, fara pofta de mancare, a celor aflate in convalescenta sau care prezinta stari depresive.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea