Suc de soc

Ingrediente:
– 5, 6 flori de soc (depinde cat sunt de mari)
4 lamai potrivite
– 1 kg de zahar
– 10 l de apa
– 1 cubulet drojdie de bere

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un borcan mare, se amesteca si se strange bine capacul. Se lasa timp de aproximativ 7 zile (in functie de temperatura de afara), din cand in cand se mai deschide capacul si se amesteca continutul. Cand este gata se strecoara si se pastreaza in frigider la rece.
Este delicios servit cu gheata si cu o felie de lamaie.

Nota:
In afara de gustul delicios este foarte recomandat si in tratamentele naturiste, fiind benefic pentru afectiuni renale, gripa, constipatie, raceala, obezitate.
Reteta asta mi-a venit asa, in amintirea vremurilor trecute daca tot am vorbit de bunica si ciocolata de casa…adevarul este ca sucul de soc este asociat cu sentimentul de „acasa”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea