Omleta cu legume – tortilla

Ingrediente:
o lingura ulei de masline
– 3 fire de ceapa verde
– 2 catei de usturoi
– 1 ardei gras verde
– 2 rosii
– jumatate de dovlecel
– 2 felii de costita afumata
– 1 cartof mare fiert in coaja
– 3 oua (merg si 4)
– marar verde tocat
– sare, piper
-cascaval ras

Mod de preparare:

Cartoful fiert il lasati sa se raceasca sub jet de apa, il curatat, apoi il veti taia in patru pe lung si apoi felii. Spalati legumele crude si apoi le tocati: ceapa verde- rondele subtiri, usturoiul curatat de coaja- rondele, ardeiul gras curatat de seminte si taiat cubulete, rosiile – rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja) – taiat pe lung si apoi rondele, costita- feliute subtiri. Ouale le veti bate impreuna cu mararul tocat, sarea si piperul dupa gust. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper. Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Cand este aproape gata, se pune cascaval ras deasupra. Cand este gata rasturnati omleta pe un platou, taiati-o in patru (in functie de persoane…) si puneti restul de cascaval ras deasupra…o sa vadeti ce senzationala este…efect garantat!

Nota:
La baza acestei omlete sta omleta spaniola traditionala, numita tortilla espaniola, care se pregateste cu o combinatie simpla de cartofi si ceapa. Pentru a inveseli compozitia putem adauga rosii si ardei gras, dovlecei, sunca sau anghinare…va veti alege cu acesta delicioasa omleta cu radacini spaniole si totusi este una romaneasca :))

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea