Oua umplute

Ingrediente:
– 8 oua
– 25 g-50 g pate de ficat
– 1/2 castravete murat
– 6 linguri de maioneza
– 3 linguri de smantana
– sare, piper

Mod de preparare:
Se fierb ouale tari. Se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-un bol. Se paseaza galbenusurile cu furculita, se adauga pateul (pentru inceput jumatate din cantitate), 3 linguri de maioneza, sarea, piperul si se amesteca bine pana devin o pasta. Castravetele se curata de coaja si se da prin razatoarea mica. Se stoarce bine de zeama, se adauga in pasta si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare, piper, eventual se mai pune si restul de pate de ficat sau maioneza. In cornet se pune pasta si se umplu scobiturile din albusuri. Daca nu aveti cornet le puteti umple cu o lingurita. Se aseaza pe un platou.Din 3 linguri de maioneza, 3 linguri de smantana si un praf de sare se face un amestec. Aceasta maioneza se toarna peste ouale umplute. Se orneaza dupa preferinta cu gogosar murat, masline sau castravete murat.

Nota:
Cu totii stim ca acest aperitiv este foarte bun in orice ocazie…si in afara de asta mai stim ca oul este un complex de vitamine si aminoacizi esentiali. Daca vreti sa stiti ca oul este proaspat, trebuie sa stiti ca oul are o camera cu aer, care se mareste cu timpul. Daca este pus intr-un vas cu apa rece si ramane in pozitie orizontala pe fundul vasului, inseamna ca e proaspat. Daca pluteste, cu unul dintre capete spre suprafata, oul are cel putin o saptamana sau doua.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea