Chiftelute de carne

Ingrediente:

– 500 gr carne tocata porc-vita
– 100 gr pesmet
– 1 ou
– sare, piper
– 50 gr marar uscat
– 4 catei de usturoi
– 50 ml ulei

Mod de preparare:
Se amesteca oul si carnea tocata, pesmetul, mararul uscat tocat marunt, usturoiul pisat. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia cate o lingurita de amestec se roteste in mana pana se formeaza o bila apoi se pune la prajit in uleiul incins in prealabil. Se prajesc pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie acoperita cu un servet de hartie (pentru a elimina surplus-ul de ulei. Cand e vorba de aranjat pentru servit chifletele lasati-va imaginatia sa lucreze si vedeti in cate feluri la puteti aranja… :)

Nota:
Sa fim seriosi, toata lumea cunoaste chiftelutele, aperitivele nu sunt aperitive, fara chiftelute si tot asa. Adaugati condimente dupa gust. Chiftelele sunt un aperitiv care nu poate lipsi de la masa. Le puteti servi la micul dejun, si le puteti pune la pachet pentru servici sau scoala…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea