Ardei copti la borcan


Ingrediente:

3 kg ardei grasi (rosii, jumatate)
50 ml otet
120 ml ulei de masline
1 catel usturoi
1 lingurita oregano uscat
1 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:
Se coc ardeii in cuptor sau pe plita/gratar si apoi se curata de coaja si samburi. Curatati ardeii deasupra unui bol pentru a colecta cat mai mult din sucul care-l lasa. Acest suc il strecurati apoi printr-o sita fina (in caz ca au cazut samburi in el) si il retineti. Asezati ardeii curatati in borcane curate si uscate, apasand usor cu mana sa se aseze mai bine. Veti observa ca ardeii aproape se acopera de propriul suc cand ii apasati. Intr-o oala mica puneti restul ingredientelor plus sucul lasat de ardeii copti si dati un clocot, amestecand ca sa se topeasca sarea. Turnati acest amestec peste ardei, pana sunt perfect acoperiti. Inchideti borcanele, bateti-le usor de masa cu fundul sa se aseze bine ardeii si sa se distribuie lichidul, apoi deschideti iar borcanele si completati cu lichid daca mai este nevoie. Capsati sau infiletati bine borcanele. Intr-o oala adanca puneti borcanele si apa cat sa ajunga sub capac si fierbeti, 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Scoateti borcanele din oala si asezati-le cu fundul in sus pana se racesc (astfel borcanele se sigileaza). Pastrati la loc racoros.

Nota:
Reteta aceasta este pentru cei ce s-au delectat intreaga vara cu aroma ardeilor copti si vor sa mai pastreze putin din ea si pentru iarna…
Stiati cate denumiri populare au ardeii? acestea sunt doar o parte dintre ele: ardei borcanos, ardei capia, ardei iute, ardei lung, ardei rosu, ardei verde, besica, boia, chiparca, chiparus, chiparus iute, chiper lung, piparca, piperul bulgarului, piper turcesc, piper rosu, poprica, poprica dulce, poprica iute, popivnic, tiuper amar, tiuper dulce.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea