Obiecte utile in bucătărie

Iata o lista cu cele mai utile obiecte de care ai nevoie in bucatarie:

Carte de bucate; Cana gradata pentru masurarea ingredientelor solide; Caserole pentru depozitarea alimentelor; Castroane de plastic pentru mixer; Celofan; Ciocan pentru batut snitele; Cleste pentru pisat usturoiul; Cratite de diferite marimi; Curatator legume (cartofi si radacinoase); Cutit de tocat vinetele; Desfacator de conserve; Diferite tipuri de cutite (pentru dezosat, pentru tocat legumele, pentru taiat painea sau prajiturile, etc); Foarfece (pentru carne si pentru deschiderea ambalajelor); Folie alimentara; Folie de aluminiu; Forme pentru prajituri; Gratar pentru aragaz; Hartie pentru gatit; Ibric; Linguri de lemn; Mojar; Oale de diferite marimi ( cu presiune, cu fund dublu, pentru ciorbe sau supe); Pahar gradat pentru masurarea lichidelor; Palnie; Pensula (pentru a unge prajiturile); Polonic de diferite dimensiuni; Razatoare; Scobitori; Sita pentru faina; Solnita pentru sare si piper; Spatule de diferite marimi; Storcator manual de citrice. Strecuratori atat pentru ceai cat si pentru legume sau paste; Sucitor pentru coca; Suport termoizolant pentru oale si tavi; Tava pentru briose; Tavi pentru prajituri (diverse forme si marimi); Tigai de diferite marimi; Tirbuson; Tocator de lemn; Zdrobitor de cartofi.

La prima vedere la aceste obiecte m-am oprit cand e vorba de dotarea unei bucatarii 🙂 eu le utilizez destul de des pe acestea 🙂

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea