Consumaţi măsline pentru sănătatea voastră

Măslinii au fost folosiţi în medicină timp de multe secole, atât frunzele lor cât şi uleiul. Primele documente istorice care certifică utilizarea medicinală a copacului de măsline…datează încă din perioadă Egiptului antic. Egiptenii considerau rămurele de măslin drept un simbol al puterii nemuritoare şi, potrivit unor istorici, uleiurile de măsline erau folosite la îmbălsămarea faraonilor pentru a le prezerva corpul.
Grecii antici foloseau coroane împletite din ramuri tinere de măslin pentru a decora câstigatorii primelor Olimpiade.Măslinii au fost folosiţi în medicină timp de multe secole, atât frunzele lor cât şi uleiul.

Frunzele de măslin

Încă din vremurile străvechi, frunzele de măslin au fost folosite de către Greci în curăţarea rănilor. De asemenea, ele acţionează ca un uşor diuretic iar cercetările au arătat că frunzele de măslin au capacitatea de a ajuta atât la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât şi la scăderea tensiunii.Frunzele au, de asemenea, şi proprietăţi antimicrobiene şi sunt foarte eficiente împotrivă unor anumite tipuri de viruşi, bacterii sau ciuperci.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline din fructul presat la rece are acţiune protectivă asupra tractului digestiv. Iar când este aplicat extern, alină pielea uscată. Când este folosit la gătit sau ca supliment la mâncare, ajută la păstrarea sănătăţii inimii şi arterelor. Iar consumul regulat, previne construirea de colesterol în artere.Acest ulei este folosit încă din timpurile biblice pentru îngrijirea pielii – făcând-o suplă şi netedă – şi pentru a grăbi vindecarea pielii crăpate sau iritate.

Uleiul de măsline este o alternativă excelentă la unturi şi margarine. Un mod delicios de a-l folosi este amestecarea lui cu condimentele tale favorite şi punerea acestei compoziţii la macerat pentru câteva zile. Apoi uleiul poate fi folosit la salate şi sosuri.Păstrarea sa se poate face într-un loc întunecos şi rece, timp de până la 6 luni de la deschiderea ambalajului, sau timp de aproape 1 an dacă este ţinut în frigider.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea