Mici trucuri în servirea bucatelor

Este bine să ştii că feliile de pâine şi brioşele trebuie tăiate în bucăţi mai mici înainte de a le unge cu ceva sau a le mânca. Biscuiţii mici însă nu trebuie rupţi.v * Când mănânci şuncă: dacă felia de şuncă are ceva mai multă grăsime, atunci te ajuţi de cuţit şi furculiţă, pentru a o mânca. Dacă şunca nu are grăsime, este mai simplu – o rulezi cu furculiţa şi o mănânci cu mâna.

* Cum foloseşti cuţitul de unt: ungi felia de pâine cu unt, în farfurie sau deasupra acesteia. Aşezi apoi cuţitul de unt în partea dreaptă, având grijă să fie curat – şterge-l de felia de pâine, înainte de a-l pune pe masă.

* Peştele se dezgheaţă mai repede dacă îl ţinem în apă rece cu sare * Când scoatem păstrăvul de la congelator, gustul lui va fi mai bun dacă-l decongelăm treptat, în frigider, decât lăsat la temperatura camerei * Peştele se curăţă mult mai uşor de solzi dacă se ţine înainte, timp de 10 minute, într-un vas cu apă caldă.
* La o masă festivă, icrele vor fi mai şic servite pe felii de lămâie sau chiar în coşuleţe făcute din jumătăţi de lămâie din care s-a scos miezul.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea