Lucruri simple

E deja iarnă, după-amiezele şi serile sunt scurte şi racoroase, o toropeală plăcută ne cuprinde atunci cand stam in casa la caldura, mai ales în week-end. Pentru cei ce vor să petreacă o zi liberă acasă, iată câteva idei pentru a le face creative.

Ce faci cu borcanele de sticlă după ce foloseşti conţinutul? Da, e vorba despre banelele borcane de conserve, care pot deveni, foarte simplu, vaze sau recipiente pentru păstrat condimentele. Sunt sigură că parte din acestea merg la ţară, la rudele care le folosesc, iar o bună parte le arunci. Ideea nu mi-a venit mie, dar răsfoind o revistă de decoraţiuni am văzut ceva asemănător. Nu aveam în casă materialele ca să-mi iasă întocmai ca în poză, dar am improvizat şi la final borcanul arată chiar bine.

Aşa că, dacă tocmai ai terminat un borcan de castraveţi sau de sos, spală-l bine, dă la o parte capacul, fiindcă de el nu vei avea nevoie (decât dacă ai tu o idee ce să faci cu el), ia-ţi lângă tine nişte sârmă de grădinărit, de orice culoare, un patent, ceva lănţişoare, mărgeluţe şi medalioane vechi, chiar înegrite de timp, nu neapărat din metale preţioase, pe care oricum nu le mai foloseai de ani de zile şi hai să vedem ce iese.

Cum procedăm

Dacă mai ţii minte vechile sifoane, învelite în plasa aceea de sârmă protectoare, cam la așa ceva trebuie să ajungem. Numai că acea împletitură era făcută de o mașină, aşa că nu trebuie să ne iasă chiar la fel.
Pentru început, sub buza borcanului vom face un inel din sârmă, pe care nu-l vom strângă însă foarte tare. Vom face unul asemănător, pe fundul borcanului, suficient de strâmt încât să nu depăşească fundul acestuia. Vom lua apoi un fir lung de sârmă şi îl vom trece pe sub cele două inele, obţinând astfel acel zig-zag din imagine. Dacă vrei un anumit număr de zig-zaguri, măsoară cam câtă sârmă îţi trebuie şi taie de acolo, altfel e destul de greu să manevrezi întregul mosor. Dacă nu ai măsurat bine, sau la final nu eşti încântat, nimic nu te împiedică să mai tai o bucată de sârmă şi să continui, fie îndesind triunghiurile, fie obţinând romburi.
La final, adaugă un lănţişor înegrit de vreme, eventual şi un pandantiv la fel de vechi. şi bucură-te, fiindcă din câteva lucruri inutile ai obținut ceva simpatic şi drăguţ pentru rafturile din bucătărie.

Variantă

Dacă nu ai borcan, poţi folosi foarte bine un pahar sau chiar o sticlă. Dacă ai cumva o sticlă conică, poţi să o decorezi foarte uşor cu un şirag de pietre colorate. Nu trebuie să strici colierul, e suficient să-l prinzi normal şi să-l înfăşori pe sticlă, spre baza acesteia. Dacă ai un medalion pe care nu-l mai porţi, poţi să-l adaugi şi pe el, cât mai aproape de gâtul sticlei. Poţi folosi această vază apoi pentru flori mici, naturale sau artificiale. Cu siguranţă va arăta fi foarte drăguţă, şi nu ţi-a luat decât câteva minute s-o faci. În plus, nestricând nimic, poţi oricând să foloseşti colierul pentru tine.

Imaginatie sa fie si casa va arata frumos fara cheltuieli suplimentare pentru decorare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea