Ce să faci, dacă îţi cade părul?

Femeile pierd circa o sută de fire de păr zilnic. Dacă însă părul cade abundent, e timpul potrivit ca să mergi la dermotolog, recomandă într-un interviu Olivier de Lacharrier, şeful secţiei de cercetări clinice a grupului L’Oreal. “Femeilor le cade părul din mai multe motive: stres, boli, sarcina, menopauză sau chiar dinţi bolnavi. Alteori căderea părului se întâmplă din insuficienţă de fier sau din cauza scăderii nivelului de estrogen în organism. De aceea este important ca femeia care începe să aibă probleme cu părul să-şi facă analize de sânge şi să apeleze la medicul dermotolog.”
“Cât priveşte spălarea părului, aceasta poate fi făcută de două ori pe zi. Nu se va exagera, dacă se va folosi şamponul potrivit. În magazine se vând şamponuri pentru uz zilnic în a căror componenţă sunt ingrediente “blânde” pentru păr şi pielea capului. Şamponul cu ceramide, de exemplu, întăreşte părul.”

“Nici vopsitul părului nu contribuie la căderea lui, deoarece vopseaua vine în contact cu firul de păr, nu şi cu rădăcina. Bineînţeles, o vopsea de calitate proastă poate să distrugă strucura firului de par, dar nicidecum nu va duce la cădere.”

“Dacă ai probleme cu părul, adresează-te medicului, fiincă orice tip de chelie se poate trata,” a concluzionat de Lacharrier.

 

4 comentarii


  1. Buna, eu ma vospesc de la varsta de 17 ani si parul a devenit foarte sensibil. De ceva timp folosesc un sampon pe care mi l-a adus o prietena din Suedia si se numeste Sachajuan si calitatea parului mi sa imbunatatit vizibil. Dupa ce ma spal pe cap folosesc un tratament tot de la ei care nu necesita clatire….de care sunt foarte mutumita.


  2. Este bine ca ai gasit remediul perfect pentru parul tau 🙂

  3. maricica says:

    Mie imi cade parul de la virsa de 8 ani acuma am 10 ani folosesc sapon panten dar nu mi se opreste din cazut


  4. Incearca la farmacie, cu siguranta ei o sa iti recomande un sampon, asta in cazul in care nu functioneaza metodele mai naturale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea