Opt sfaturi pentru aranjarea mesei de Crăciun

Masa de Crăciun este un eveniment important, pentru că reuneşte întreaga familie care va sărbători împreună naşterea lui Iisus. De aceea, acordăm o atenţie deosebită ornării acesteia şi, de cele mai multe ori, ne lăsăm purtaţi de imaginaţie
în găsirea aranjamentelor perfecte. Noi îţi dăm câteva idei pe care le poţi aplica anul acesta.

1. Dacă ai veselă din porţelan şi tacâmuri din argint, nu ezita să le foloseşti. Pe lângă faptul că nu se demodează niciodată, sunt foarte potrivite pentru astfel de evenimente.
2. Dacă nu eşti adepta stilului clasic, poţi alege farfurii şi platouri pătrate sau rotunde, neapărat albe (pot avea inserţii/
dungi aurii, roşii) şi tacâmuri din inox.
3. Paharele, din cristal sau nu, trebuie să fie cu picior înalt.
4. Pentru a scoate în evidenţă sărbătoarea Crăciunului, foloseşte faţa de masa roşie, simplă sau cu motive de iarnă.
Faţa de masă mai poate fi şi în combinaţii de culori specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, verde-roşu, albastru-auriu.
Dacă vesela are inserţii sau motive de Crăciun, alege o faţă de masă simplă. Dar dacă faţa de masă e cu motive de Crăciun
sau într-o combinaţie de culori, alege vesela simplă.
5. Şerveţelele de masă pot fi şi ele roşii, cu motive de iarnă. Pentru un efect spectaculos, le poţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt leagă-le un globuleţ sau cu o fundiţă roşie.
6. De pe masă nu trebuie să lipsească ornamentele de Crăciun: lumânări (fie înalte, în sfeşnice, fie pătrate, rotunde
sau în formă de stea, puse direct pe masă), globuleţe, îngeraşi, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă, conuri de brad. Bineînţeles că nu trebuie să pui din fiecare. Este suficient să alegi unu-două modele. Masa nu trebuie sufocată cu decoruri de Crăciun.
7. În mijlocul mesei poţi aranja o coroniţă de brad cu o lumânare în mijloc. Dacă nu ai loc, poţi pune ici-colo câte o crenguţă mică.
8. Dacă ai ales să pui lumânări pe masă, nu uita să le aprinzi!

Nu uita să-i implici şi pe cei mici în aranjarea mesei. În timp ce te ajută, explică-le pe înţelesul lor ce înseamnă Crăciunul şi de ce este o Sărbătoare importantă pentru creştini.

Femeia – Editie Speciala Nr. 8

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea