Friptură de curcan

Ingrediente:

– jumatate de curcan

– sare, piper

– patrunjel uscat

– 50 ml sos de soia

– rozmarin uscat

– cartofi mici

– ulei de masline

Mod de preparare:

Dupa ce transati bucata de curcan, spalati bine, presarati cu sare, piper, rozmarin si patrunjel uscat tocat marunt, asezati intr-un bol (de preferat cu capac), turnati peste carne sosul de soia si lasati la rece cateva ore (minim 5) pentru ca toate bucatile de carne sa fie bine patrunse de condimente. Cand s-a marinat carnea o puneti in tava, alaturi de ea cartofii mici curatati (si lasati intregi), stropiti totul cu putin ulei de masline, puneti o ceasca de apa, acoperiti cu folie si apoi introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 45 de minute, scoateti folia si intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte. Peste alte 30 de minute le mai intoarceti o data ca sa se rumeneasca si peste 15 minute veti avea o friptura delicioasa de curcan cu tot cu garnitura.

Pofta mare si Craciun Fericit!

Nota:

Se stie ca de sarbatori in mod special cu totii consumam mai multa mancare decat de obicei. Craciunul aduce un plus de grasimi si mancare greu digerabila pentru noi. Friptura de porc poate fi inlocuita cu o friptura de curcan care va fi mult mai usoara si mai usor de suportat pentru organism. Produsele pe bază de carne de porc nu trebuie însă eliminată complet de pe masa din ziua de Crăciun, dar sarmalele pot fi făcute din carne de curcan, iar eventuala afumătură pusă în vasul în care sunt gătite acestea. În plus , poţi prepara piftie de curcan, din gâtul, aripile şi capul pieptului păsării.



 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea