Plante, fructe şi legume care tratează răceala şi gripa

Daca ai racit sau ai gripa si nu vrei sa iei medicamente, te poti trata si pe cai naturale. Vitamina C
Medicii recomanda o doza mare de vitamina C pe zi, cam 2.000 mg, adica echivalentul 30 de portocale, pentru a reduce simptomele gripei si ale racelii. Aceasta doza nu este insa recomandata pe intervale mari de timp, o supradozare ducand la diaree.

Echinacea
Aceasta planta poate reduce considerabil durata racelii. Insa administrarea ei pe timp indelungat este controversata.

Zincul
Are efect antiviral si reduce semnificativ durata bolii. Poate fi administrat sub forma de pastile, ca supliment alimentar sau consumand alimente bogate in zinc: fructe de mare, peste gras, ficat si carne de vita, germeni de grau, fasole si linte.

Maghiranul
Favorizeaza transpiratia abundenta si descongestionarea sinusurilor si a nasului. Se administreaza sub forma de infuzie: la o cana de apa clocotita, se pun trei lingurite cu pulbere de maghiran; se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara si se bea infierbantat.

Ceaiul de tei
Contribuie la vindecarea racelii si a gripei, mai ales cand sunt insotite de febra, deoarece produce o transpiratie abundenta care face sa scada temperatura crescuta a corpului.

Usturoiul
Previne afectiunile virale si bacteriene, dar ajuta si la tratarea afectiunilor provocate de acestea, datorita celor 20 de substante antivirale si antibacteriene. Se recomanda consumul a 2-3 catei de usturoi dupa fiecare masa principala, iar pentru prevenirea imbolnavirii, se consuma cate o jumatate de catel de usturoi dimineata, la pranz si seara.
Busuiocul
Revitalizeaza rapid organismul si il invioreaza, ajutand totodata la stoparea procesului gripal in orice faza, dar mai ales la inceput. Se bea ceai foarte cald, cu inghitituri mici. Doza-soc este de 5-6 cani, baute la o jumatate de ora una de alta.

Hreanul
Desfunda sinusurile congestionate si nasul infundat. Se pun cataplasme cu hrean ras invelit in tifon, pe frunte, timp de 15-20 de minute.

Ceapa
Te ajuta cand tusesti sau ai bronsita, alungand durerile din piept si calmand tusea. Se bea un ceai din doua cepe (cu tot cu coaja) si doua cani de apa. Se bea incet, timp de un sfert de ora. Ceapa are proprietati antivirale si de combatere a germenilor microbieni, datorita alicinei.

Supa de pui
Reduce procesele inflamatorii care fac mucoasele nasului si ale faringelui sa produca mucus. Pentru cei care sufera de raceala, supa de pui calmeaza tusea, stranutul si reduce secretiile nazale.

PENTRU GRIPA SI RACEALA: ardei iute, kiwi, scortisoara, usturoi, piersici, cimbru, urzica, faina de mustar, ridiche neagra.
PENTRU GRIPA: cirese, miere, portocale, papaia, ananas, propolis.
PENTRU RACEALA: citrice (in special lamaile), coacaze, hrean, ienupar, macese.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea