Paine de casa


In cazul in care nu aveti la indemana un plic de drojdie uscata cu siguranta puteti folosi si un pachetel de drojdie cruda, insa atunci cand cumparati faina pentru paine aveti grija ca aceasta sa fie una superioara. Paine se stie ca este unul din alimentele de baza, dar cu toatea astea trebuie sa stiti ca primele feluri de paine produse au fost preparate din terci de cereale, facut din graunte macinate si apa. Este posibil sa fi aparut printr-un accident in timpul gatitului sau prin experimentare cu apa si faina de graunte.


Ingrediente:

– 500 gr faina alba
– 3 linguri de ulei
– 1 lingura de sare
– 1/2 lingura de zahar
– 1 plic drojdie uscata
– 250 ml apa

Mod de preparare:
Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul…Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi…

Nota:
Aceasta paine am facut-o inainte de a avea aparatul de paine…inainte de a nu trebui decat sa pun ingredientele la un loc si gata, este o paine de casa „ca la mama ei”.


 

6 comentarii


  1. Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.makeverything.com si http://www.wowjocuri.ro sectiunea "Linkuri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului http://www.wowjocuri.ro cu titlul "jocuri online"

    P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat
    costel_box@yahoo.com


  2. Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea in care traim despre tot ceea ce inseamna consum de droguri intr-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj


  3. Multumim ca ne sustii am adaugat linku tau la sustinatori poate ai putea sa ne mai recomanzi si la prietenii tai multumesc


  4. Sint bucuros ca existati si ca v-am gasit!
    Daca puteti, trimiteti pe adresa mea raspuns la ? mele : 1. ghimbur si cimbrusor e unul si acelas product ?
    2. Cum i se mai spune ,in popor, la tarhun ?
    3. Cum se adauga faina de porumb in ce de griu pentru a coace piine ?
    Va multumesc anticipat ! O zi buna si toate cele bune ! Victor.

  5. Name (obligatoriu)Nicu says:

    Receta copiata din instructiea masinilor mici de copt paine…
    M-ar interesa cum coceau paine in cuptoare,cum se plamadea painea in 3 zile…se primea o paine puhava si gustoasa,care se pastra mult timp asa morcaluta.


  6. Din fericire aceasta paine nu este facuta in cuptorul de paine, ci un aluat bine crescut copt apoi in cuptorul de la aragaz 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea