Salata Sombrero

Ingrediente:

– 10 ml ulei de masline
– 1 ceapa taiata
– 2 catei de usturoi
– 1 ardei iute taiat fin
– 1 vanata mica taiata cuburi
– 1 dovlecel taiat cuburi
– 400 gr fasole boabe (la conserva)
– 400 gr rosii taiate
– 20 ml de sos de rosii
– 4 clatite cu cascaval gata preparate
– 10g de busuioc tocat
– 100 gr parmezan
– sare, piper

Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si puneti ceapa la calit timp de 3 minute. Adaugati usturoiul, ardeiul iute,vanata, dovlecel-ul si prajiti totul timp de 2 minute. Amestecati fasolea, rosiile si sosul de rosii in tigaia de pe foc, lasati sa dea in fiert si apoi lasati la foc mic inca 5 minute. Intre timp, taiati clatitele in fasii pe care le vei dispune in forma unui sombrero. Pastrati 4 frunze de busuioc iar restul pune-le in amestecul de fasole. Puneti cate o lingura din amestecul obtinut, pe fiecare farfurie. Asazati deasupra un sfert din fasiile de clatite obtinute, iar peste ele puneti inca o lingura de amestec. Serviti decorat cu cate o frunza de busuioc si cu salata verde.

Nota:
Daca vi se pare prea mult ptr. o salata sa mai faceti si clatite o puteti servi linistiti si fara.
Salata Sombrero cu radacini adanci si origini din Mexic, este o salata iute si putin crocanta, insa deosebit de racoritoare si de delicioasa. Se poate servi foarte bine si cu fasii de somon proaspat afumat…
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea