Somon umplut cu brânză

Ingrediente:
6 buc file de somon (fără piele)
sucul de la o lămâie
6 buc brânză tip Ematal
câteva fire de mărar
câteva fire de arpagic verde
1 rămurică de cimbrişor
sare, piper

Mod de preparare:
Potriviţi de sare şi piper fileurile de somon. Spălaţi firele de arpagic verde şi cimbrişorul. Tăiaţi arpagicul bucăţi şi tocaţi cimbrişorul. Faceţi cu un cuţit ascuţit o tăietură în for,ă de buzunar în fiecare file de somon, însă fără a-l tăia de tot.

Umpleţi buzunarul format cu arpagic verde, feliile de brânză, cimbrişorul şi un fir de mărar măruntit.

Închideţi fileurile prin presare uşoară şi stropiţi-le cu sucul de lămâie.

Înfăşuraţi-le cu folie de staniol şi băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 200 grade C, timp de 15 minute.
Cînd sunt gata, aranjaţi-le pe farfurii garnisite cu verdeaţă şi alături de o garnitura, noi am preferat couscous.

Notă:
Această reţetă cu gust foarte puternic şi delicat în acelaşi timp, propune o îmbinare neobişnuită între somon, peşte tipic al ţărilor scandinave, brânză topită şi ierburi şi ierburi aromatice.

Reţeta „Somon umplut cu brânză” este preluată din volumul nr. 3 „Peşte” din colecţia „Secretele bucătăriei” pe care o veţi găsi la chioşcurile Moldpresa începând cu data de astăzi 24 ianuarie 2011.
Timpul împreună cu ediţia săptămânală Femeia şi Editura Litera îti demonstrează astfel că a găti sănătos şi uşor este tot ceea ce îşi doreşte familia ta.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea