De ce să consumăm ardei iute

Cu toate că ardeiul iute este consumat la noi în ţara doar de trei secole acesta are nişte proprietăţi care merită să fie evidenţiate şi luate în considerare.

Cui i se datorează gustul ardeiului iute? Este vorba despre substanţa minune numită Capsaicina. De ce o numim minune? Pentru ca efectele sale asupra organismului nu sunt de neglijat.

Deşi nu este încă iarnă, în cazul durerilor în gat se poate prepara un extract de ardei iute care să aline durerea şi oprească răcelile încă de la început. Din seminţe de ardei iute (un sfert de linguriţa sau chiar si mai puţin) care se pun în 50 de ml de apă fierbinte şi se lasă deoparte o jumătate de ora şi se amestecă bine cu miere se pregăteşte acest extract care alungă orice durere în momentul în care este înghiţit.

Dacă aveţi mâinile şi picioarele reci înseamnă ca suferiţi de o proastă circulaţie periferică. Amestecaţi 4-5 linguriţe de ardei iute cu 100 de ml de spirt şi 100 de ml de oţet şi lăsaţi la macerat timp de o săptămână. După această perioadă masaţi-vă uşor mâinile şi picioarele.

Important de menţionat este şi acţiunea antitumorală a ardeiului, în special în cazul cancerului mamar, ovarian, de ficat şi leucemie.

Pentru persoanele preocupate de silueta lor avem o veste bună în acest sens deoarece ardeiul determină arderea rapidă a grăsimilor şi ajută la reducerea poftei de mâncare.

Dacă vă cade părul şi acest lucru este cauzat de circulaţia sângelui puteţi să folosiţi tinctură de ardei iute. Se masează rădacina parului evitându-se zonele iritate. Un amestec din glicerină şi tinctură de ardei este bun şi pentru durerile de spate, acestea fiind inhibate de capsaicină.

Încercaţi să mâncaţi o jumătate de ardei iute zilnic şi veti stimula sistemul nervos într-un mod pozitiv care se va reflecta asupra dispoziţiei şi va combate stările de anxietate şi astenie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea