Regulile de bază ale bucătarului

Principalele lucruri pe care trebuie să le ia în considerare orice gospodină sunt curăţenia, prevenirea contaminării cu microbi şi a amestecului de gusturi şi arome, precum şi păstrarea mâncărurilor şi a ingredientelor la temperaturi adecvate şi sigure. Cu puţină informare, te vei putea scuti de o sumedenie de neplăceri.

1. Spălatul pe mâini este foarte important
Spală-te „cu simţ de răspundere” pe mâini şi chiar până la cot, cu apă fierbinte şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde. Fii în mod special atentă la unghii şi vârfurile degetelor – este unul dintre cei mai importanţi şi uşor de realizat paşi în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei şi siguranţei lucrului. Deoarece inelele şi brăţările pot purta şi adăposti germeni şi microbi, ai două variante la dispoziţie: fie le scoţi de pe mână, fie le speli şi le săpuneşti foarte bine.
Este important să te speli pe mâini în următoarele situaţii:
Înainte de a te apuca de prepararea mâncării.
Înainte de a începe manevrarea diferitelor ingrediente, cum ar fi
carnea crudă şi legumele. Nu uita să cureţi şi robinetul!
După ce ai folosit toaleta sau ai schimbat scutecul copilului.
După ce te-ai jucat cu animalul de companie.
După ce ai avut grijă de o persoană bolnavă, după ce ţi-ai suflat
nasul, ai strănutat sau ai tuşit.
După ce ai dus gunoiul.
După ce te-ai atins pe faţă sau pe păr.

2. Gustând mâncarea, ai grijă să…
Când guşti felurile de mâncare pe care le pregăteşti, întotdeauna foloseşte o altă lingură pentru fiecare fel în parte. De asemenea, nu băga aceeaşi lingură de două ori în mâncare, după ce ai gustat o dată, şi nu gusta din lingura pe care o foloseşti pentru amestec.
Nu te ajuta de degete sau de mâini pentru a gusta. Nu este deloc igienic şi, pe deasupra, nici foarte sigur, din moment ce te poţi alege cu arsuri, în cazul în care mâncarea este foarte fierbinte.
Întotdeauna ţine lingura de coadă şi nu de cupă.
M. T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea