Secrete şi sugestii pentru o alimentaţie delicioasă care nu îngraşă

Secrete si sugestii:
Incearca sa consumi cit mai multe alimente crude, proaspete, fara aditivi chimici. Renunta la mincarurile fierte mult timp, tinute multe ore la cuptor deoarece se distrug substantele nutritive. Prepara retete care sa contina cit mai multe alimente in stare cruda pentru a beneficia la maxim de principiile nutritive de care organismul tau are nevoie pentru sanatate si vitalitate.
Savoarea si gustul rafinat al mincarurilor se obtine cu ajutorul mirodeniilor : cimbru, busuioc, oregano, enibahar, maghiran, coreandru, ghimbir, curry, cilly, rosmarin, salvie, boia, cardamon, piper negru, piper rosu, piper verde, chimen.
Sosul de soia este un ingredient foarte sanatos si gustos mai ales la fripturi si mincarurile pe baza de legume. Daca folosesti sos de soia nu mai este nevoie sa pui sare.
Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sanatate mai ales in perioada unei diete drastice. Se consuma in cantitati mici si este recomandabil in locul uleiurile rafinate(se poate folosi si uleiul de floarea soarelui presat la rece care se gaseste la magazinele cu produse naturiste).
Uleiul sau vinul se pot adauga la mincare dar in cantitati mici (1-2 linguri)
Alimentele se prepara pe tigaia de teflon sau gratar fara grasime(sau folosind doar citeva picaturi de ulei ).
Supele si ciorbitele sunt mai sanatoase preparate cu legume si verdeturi, fara carne(verdeturile nu se fierb se aduga la sfirsit cind ciorbita este gata)
Renunta sau consuma cit mai rar: carne de porc, cirnati, crenvursti, mezeluri chiftele, snitele, cartofi prajiti.
Maninca inainte de masa un fruct sau o salata de cruditati . Vei asigura “patul de fibre” atit de necesar pentru digestie si eliminarea toxinelor.
Consuma fructe si dulciuri numai intre mese(nu ca desert) la interval de cel putin 2 ore de la ultima masa.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea