Trucuri utile în bucătărie (I)

Ştiai că mâncarea prea sărată se poate salva, dacă adaugi în ea bucăţi de cartof crud sau că uleiul nu mai sare dacă pui în
tigaie puţină sare? Iată şi alte sfaturi care îţi uşurează munca în bucătărie sau chiar te scot din încurcătură rapid şi ieftin.
● Pentru a împiedica mărul tăiat să se înnegrească, stropeşte-l cu puţin suc de lămâie.
● Ţelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
● Oul fiert se curăţă mai uşor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluţie este să curăţi oul, ţinându-l într-un bol cu apă rece.
● Pentru a verifica dacă oul este proaspăt se pune într-un bol cu apă sărată. Dacă se duce la fund este proaspăt, dacă pluteşte este vechi.
● Usturoiul se curăţă mai uşor dacă este încălzit puţin înainte, pe o tablă aşezată pe foc.
● Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar şi puse într-un loc călduţ timp de două-trei zile.
● Dacă lămâia este prea tare, se ţine în apă caldă timp de cinci-zece minute. Astfel va deveni mai moale şi mai uşor de stors.
● Laptele nu se mai lipeşte de oală când îl fierbi, dacă ţii o lingură în ea şi laşi focul mai mic.
● Laptele nu se strică, chiar dacă nu este pus în frigider, dacă, atunci când fierbe, adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.
● Pentru a păstra lamele robotului de bucătărie ascuţite şi în stare bună, se râşneşte în el, din când în când, puţină sare.
● Când s-au fiert pastele, melcişorii sau tăiţeii, se scurge apa fiartă şi se pune peste ele apă rece, ca să nu se lipească bucăţile între ele.
● Ca să nu-ţi mai lăcrimeze ochii de la ceapă, tai-o în două bucăţi şi ţine-le în apă timp de 15 minute înainte de a le tăia.
● Pentru a curăţa mai uşor cuptorul, prepară o pastă din apă şi bicarbonat de sodiu, pe care o întinzi pe locurile murdare. Apoi porneşte cuptorul pentru o jumătate de oră. Petele uscate de mâncare vor ieşi mult mai uşor.
● Înainte de a face pop-corn, ţine grăunţele în congelator şi preparăle când sunt încă îngheţate.
● Pentru a coace mai uşor cartofii, ţine-i în apă sărată timp de 15 minute, înainte de a-i băga la cuptor.
● Cartofii se strică mai repede dacă sunt ţinuţi lângă ceapă. Deci, pune-le în locuri separate.
● Înainte să fierbi orezul, adaugă în apă câteva picături de suc de lămâie. Astfel orezul va ieşi mai alb şi mai aspectuos.

M.T.
Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea