Prăjitură cu răvaş

Ingrediente:
5 linguri de unt nesărat,
4 albuşuri,
1 ceaşcă zahăr tos,
1 ceaşcă făină,
un vârf de sare,
3 linguri de smântână grasaă,
1 linguriţă extract de migdale.

Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul de dinainte şi se unge tava. Se topeşte untul într-o crăticioară la foc mic. Se bat cu mixerul albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina şi sarea şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă untul topit, smântâna şi extractul de migdale. Se amesteca iarăşi până la omogenizare. Puneţi o linguriţă de aluat în tavă şi întindeţi-o până va atinge diametrul de aproximativ 12 cm. Repetaţi procedeul până când nu mai este loc în tavă. Lăsaţi prăjiturelele să se coacă până capătă o culoare uşor rumenă (aproximativ 8 minute). Cu ajutorul spatulei desprindeţi prăjiturelele coapte de tavă şi puneţi altele la copt. Cele deja coapte se îndoaie în două, astfel încât privite de sus să aibă formă de semilună. Cu degetul mare se împing cele doua colţuri înăuntru – operaţiune care ar trebui să nu vă ia mai mult de 10 secunde la fiecare praăjiturică. Îndoirea prăjiturelelor se realizează doar când ele sunt încă fierbinţi şi moi. Scrieţi mesajul sau urarea pe faşii lungi de hârtie dura şi puneţi-le înăuntrul prăjiturelelor răcite. Pe deasupra puteţi turna topping de ciocolată sau frişcă.

Notă:
Scopul acestor prăjiturele este de a le oferi celor dragi un mesaj de afecţiune şi surpriză iar astăzi este ziua perfectă pentru aceste delicioase prăjiturele. Cât de plăcut surprinsă ar trebui să fie persoana care găseşte un mesaj pe care scrie “te iubesc” ?

 

Un comentariu


  1. Puteti gasi si aici http://www.ravasnorocos.ro prajituri cu ravas personalizate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea