Trucuri utile în bucătărie (II)

Legumele raman proaspete pentru mai mult timp daca le invelesti intr-un ziar inainte de a le pune in frigider. Nu tine legumele in pungi de plastic pentru ca se vor strica mai repede.
Nu arunca apa in care ai fiert legumele. O poti folosi pentru o supa sau un sos.
Daca ti-a iesit mancarea prea sarata, pune in ea bucati de cartof crud. Acestea vor absorbi excesul de sare.
Ca sa nu se lipeasca recipientele sau pungile de peretii congelatorului, presara putina sare pe ele.
Daca nu poti scapa de mirosul de prajeala din bucatarie, caramelizeaza intr-o tigaie putin zahar si adauga peste el suc de lamaie. Mirosul placut de zahar caramelizat il va acoperi pe cel de prajeala.
Pentru ca ramurelele de conopida sa ramana albe si frumoase se adauga in apa
in care fierb un pahar de lapte dulce.
Ca sa cureti mai repede oalele murdare, pune in ele un amestec de otet si sare, si lasa-l sa dea in fiert.
Unge cu ulei marginea oalelor pentru a impiedica revarsarea supei sau a apei in care fierbi alimente.
Ca sa nu mai sara uleiul din tigaie, pune un varf de lingurita de sare, inainte de a praji alimentele.
Daca torni intr-o sticla sau un borcan lichide fierbinti pune sub ele doua linguri sau lame de cutit. Astfel nu se crapa sticla din cauza temperaturii ridicate.
Cand prepari o salata pune sarea inaintea uleiului. Sarea nu se dizolva in ulei.
Mancarea se amesteca cu lingura de inox. Lingura de lemn este poroasa si poate strange bacterii, iar cele din alte metale oxideaza.
Pentru a preveni mirosul neplacut al frigiderului, tine in el jumatati de lamaie.
Branza se pastreaza in frigider, invelita in folie de plastic ca sa nu mucegaiasca.
Cand prepari spanac sau alte legume cu funze verzi, adauga in apa putin zahar. Astfel legumele isi pastreaza culoarea frumoasa.
Nu gati ciuperci in oala de aluminiu pentru ca se vor innegri.
Oalele de aluminiu se spala dupa ce s-au fiert in ele coji de mar. Astfel raman mai curate
si mai lucioase.
Cand fierbi oua, adauga in apa o lingura de otet. Astfel, chiar daca se crapa coaja, oul nu va iesi afara.
Daca scapi un ou pe jos, acopera-l cu sare si lasa-l asa timp de cateva minute. Se va curata mai usor.
Cand fierbi legume, pune-le intregi si abia apoi taie-le in bucati. Astfel se pierd mai putine substante nutritive.
Pentru a face o mamaliga fara cocoloase, stropeste malaiul cu apa rece inainte sa-l adaugi in oala.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea