Chec cu cacao

Ingrediente:

– 200 gr unt
– 4 linguri cacao
– 250 gr zahar
– 4 oua
– 1 plic zahar vanilat
– 175 gr faina alba
– 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:
Pentry inceput puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul. Adaugati peste unt 4 lingurile de cacao si amestecati bine cu un tel (sau cu mixer-ul). Separat bateti ouale, adaugati zahar simplu si vanilat. Cu un mixer sau cu un tel bateti ouale si zaharul spuma. Incet turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand icontinuu. Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati faina si praful de copt, (stafide si nuci daca va plac) si amestecati bine, sa nu fie cocoloase. Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt sau presarati faina. Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor aproximativ40 de min. Ca sa stiti daca este gata incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui. La final, dupa ce l-ati scos si l-ati taiat presarati zahar pudra cu o sita peste chec.

Nota:
Daca sunteti amatori de ciocolata atunci cand turnati aluatul in tava presarati in el bucatele de ciocolata…migdale…stafide…de fapt orice vreti voi. Mie imi place ca in aluat inainte de a-l turna in tava sa amestec in el 2, 3 lingurite de dulceata…Este un desert delicios ce se poate servi perfect langa o ceasca de cafea sau un ceai aburind…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea