Un mod de alimentaţie natural şi sănătos – hrana vie!

Bucătăria fără foc este o metodă terapeutică naturistă de a prepara bucatele zilnic si de a va ajuta sa aveti o alimentatie sanatoasa.

Dacă ne axăm pe alimentaţia fără foc vom beneficia de toate vitaminele şi substanţele nutritive din alimente, iar organismul va avea parte de o adevărată cură de detoxifiere. Unii dintre noi apelează la această dietă în mod permanent, folosind-o ca pe un stil de viaţă, în timp ce alţii o adoptă ocazional, atunci când simt nevoia să se hrănească naturist.

Ce poti sa găteşti fără foc?Iată care sunt alimentele pe care se bazează alimentaţia fără foc: roşii, castraveţi, morcovi, ţelină, păstârnac, pătrunjel, varză, sfeclă, salată verde, conopidă, ardei, ceapă, usturoi, iaurt, miere, fructe, cereale întregi, seminţe sau germeni de legume sau cereale. În cadrul alimentaţiei fără foc sunt permise şi lactatele, iar în diverse preparate se poate folosi câte un gălbenuş de ou crud sau un ou de prepeliţă întreg. Dintre uleiuri, sunt recomandate cel presat la rece şi cel de măsline. Dacă nu poţi renunţa în totalitate la pâine, ai voie să consumi, dar cu măsură, pâine graham, de secară sau de seminţe, în nicin caz pâine din făină albă. Legumele şi fructele menţionate mai sus pot fi consumate ca atare, în stare proaspătă sau în diverse salate, în supe sau sub formă de suc.

Pentru că nu sunt supuse unui tratament termic, iar eventualele bacterii nu pot fi distruse, alimentele trebuie să fie foarte proaspete, foarte bine spălate şi păstrate în condiţii igienice deosebite. Adepţii hranei vii afirmă că acest mod de alimentaţie dă rezultate miraculoase chiar şi în cazul bolilor celor mai grave, precum cancerul şi diabetul, cu condiţia să respecte cu stricteţe regimul şi să nu renunţe niciodată la el. Gătitul fără foc ajută şi la prevenirea diverselor afecţiuni, la întărirea sistemului imunitar şi la păstrarea tonusului fizic şi psihic. Nutriţioniştii recomandă hrana vie pentru că aceasta este mai uşor digerată de organism, datorită complexului de enzime care se regăseşte în alimentele care o compun.

Totodată, specialiştii ne recomandă să renunţăm la sare şi la oţet (fiind permis numai cel de mere, dar cu măsură), la preparatele din făină albă, la zahăr şi la grăsimi animale.

Cum preparăm hrana vie?Ciorbele şi supele se consumă reci, zeama fiind preparată din sucuri de legume, suc de tărâţe sau lactate precum iaurt, sana sau lapte bătut. Ciorbele se acresc cu borş, zeamă de varză sau suc de lămâie. Bucătăria fără foc nu cuprinde numai salate, supe sau ciorbe, ci poţi găti şi piureuri de fructe sau de legume, creme, sosuri sau deserturi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea