Spaghetti carbonara

Ingrediente:
– 200 g spaghete
– 2 linguri ulei masline
– 100 g bacon
– 2 galbenusuri de ou
– 40 g parmezan
– 120 ml smantana
– 100 g ciuperci Champignon (cele mai mici pe care le gasiti)
– 2 linguri patrunjel verde, tocat
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Taiati baconul cuburi mici apoi taiati felii subtiri si ciupercile. Tocati patrunjelul verde, pregatiti smantana, radeti branza parmezan, si astfel aveti toate ingredientele la indemana. Puneti intr-o tigaie o lingura cu ulei de masline. Adaugati baconul, ciupercile si rumeniti-le impreuna pana cand devin maro-aurii. Stingeti focul si lasati-le deoparte pe aragaz. Intr-o oala puneti 2 litri de apa, o lingura de sare, 1 lingura cu ulei de masline si lasati-o la foc mare pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugati pastele, micsorati focul si lasati-le sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand usor ca sa nu se lipeasca. Dupa ce au fiert pastele, scoateti-le la scurs intr-o strecuratoare. Cat se scurg pastele, puneti galbenusurile intr-un bol si adaugati smantana. Amestecati bine pana se omogenizeaza. Adaugati apoi si parmezanul ras si amestecati din nou. Cand toate ingredientele s-au integrat uniform in compozitie, sosul este gata. Turnati pastele in tigaie peste bacon si ciuperci si amestecati bine. Adaugati si sosul peste paste, amestecati pana se incorporeaza sosul printre toate ingredientele din tigaie, condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati din nou. In final, adaugati patrunjelul tocat si pastele vor fi gata pentru a fi servite.

Nota:
In italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece este recomandata doar servirea calda a pastelor, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomand sa preparati strict numarul de portii care se consuma!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea