Piper (peppers)

In fiecare reteta folosim condimente si nu vorbim in mod deosebit despre ele. Eu incep astazi cu cele mai frecvent folosite de catre mine in bucatarie, cred ca am ajuns in momentul in care trebuie sa acordam si condimentelor o insemnatate mai mare 🙂

Piper
Bobitele negre, cu miros patrunzator, picant, sunt fructele unui arbust catarator, originar din India. Intregi sau macinate, acestea nu lipsesc din aproape nici o mancare chiar si din bucataria romaneasca. Exista insa mai multe tipuri de piper : verde (fructele sunt culese cand sunt inca verzi), negru: este cel mai picant si aromat (boabele se culeg cand sunt pe jumate coapte si se usuca), alb (fructele foarte coapte sunt tinute cateva zile in apa sarata, pentru a indeprta membrana negricioasa: fructul in interior este alb, iar apoi sunt uscate), gri (piper negru tinut doar putin in apa sarata, care isi pastreaza membrana).

Piperul ca atare, dar si uleiul esential de piper, activeaza digestia, are efect antibacterian, carminativ (eliminand balonarea), stimuland metabolismul si ajutand la arderea grasimilor. In anotimpul rece, presarat in bucatele mai condimentate , ajuta organismul in lupta impotriva virusilor. Pentru persoanele care au insa probleme digestive sau renale, piperul trebuie folosit cu moderatie, deoarece are un efect iritant. Este utilizat si la producerea parfumurilor, in special cele destinate barbatilor, ca nota de mijloc.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea