Ciocolata conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructele


Ciocolata a fost clasificată drept un superaliment după ce un studiu recent a demonstrat că este mai bogată în antioxidanţi decât fructe ca afinele sau coacăzele.

Din păcate, adăugarea unor ingrediente ca zaharul sau laptele îi va dilua efectele. Ciocolata în cauză este de tipul ciocolatei negre, bogată în cacao, potrivit DailyMail.
Cacao şi ciocolata neagră au trecut cu brio testele pentru flavonoide, o familie de antioxidanţi cu proprietăţi anti-îmbătrânire şi de reducere a riscului de boli cardiace şi chiar au depăşit nivelul celor găsite în „superfructe” ca afinele sau coacăzele.
Doctorul Debra Miller, autorul principal al studiului, a declarat că trebuie să vedem peste macronutrienţii din ciocolată, ca grăsimile sau proteinele, pentru a-i observa beneficiile nutriţionale.
Din păcate pentru iubitorii de ciocolată, acest desert are un conţinut mare de grăsimi şi zahăr, ceea ce înseamnă că trebuie mâncat alături de o dietă echilibrată, bogată în cereale integrale, fructe şi legume.
Cantitatea ideală de ciocolată neagră pe zi este, potrivit specialiştilor, de doar 6,7 grame.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea