Bucuria de a găti
Nu mi-a plăcut întotdeauna să gătesc, astăzi însă consider gătitul o artă şi o ştiinţă care-mi pot aduce o mare bucurie. Trăiesc această bucurie atunci când pregătesc mâncăruri delicioase, dar şi atunci când inventez mereu noi reţete, care de care mai apetisante. Bucuria cea mai mare este însă de a oferi aceste mâncăruri celor dragi, familiei, prietenilor şi să îi văd cum savurează extaziaţi bunătăţile aşezate pe masă.
Dacă reuşiţi să transformaţi gătitul, din corvoadă, în prilej de bucurie, această atitudine optimistă şi benefică va fi indusă şi alimentelor pe care le preparaţi. Căci – ar trebui s-o ştiţi – alimentele se impregnează foarte uşor cu energie pozitivă şi creează buna dispoziţie. De aceea, aşa cum vă spun de fiecare dată, nu vă complicaţi inutil. Important e să faceţi totul cu plăcere…
În copilărie mă amuzam la vederea şervetelor brodate din bucătăria bunicii mele, pe care scria „gătesc cu dragoste pentru cei dragi”. Acum însă înţeleg perfect acest raţionament şi mă bucur că am ajuns să cred cu toată fiinţa mea asta. Lucruri ce pot părea mărunte, dar care au o însemnătate foarte mare.
M.T.
Timpul Suplimentul Femeia