Bucuria de a găti


Nu mi-a plăcut întotdeauna să gătesc, astăzi însă consider gătitul o artă şi o ştiinţă care-mi pot aduce o mare bucurie. Trăiesc această bucurie atunci când pregătesc mâncăruri delicioase, dar şi atunci când inventez mereu noi reţete, care de care mai apetisante. Bucuria cea mai mare este însă de a oferi aceste mâncăruri celor dragi, familiei, prietenilor şi să îi văd cum savurează extaziaţi bunătăţile aşezate pe masă.
Dacă reuşiţi să transformaţi gătitul, din corvoadă, în prilej de bucurie, această atitudine optimistă şi benefică va fi indusă şi alimentelor pe care le preparaţi. Căci – ar trebui s-o ştiţi – alimentele se impregnează foarte uşor cu energie pozitivă şi creează buna dispoziţie. De aceea, aşa cum vă spun de fiecare dată, nu vă complicaţi inutil. Important e să faceţi totul cu plăcere…
În copilărie mă amuzam la vederea şervetelor brodate din bucătăria bunicii mele, pe care scria „gătesc cu dragoste pentru cei dragi”. Acum însă înţeleg perfect acest raţionament şi mă bucur că am ajuns să cred cu toată fiinţa mea asta. Lucruri ce pot părea mărunte, dar care au o însemnătate foarte mare.

M.T.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea