Zece lucruri de ştiut despre gătit

Să se ştie foarte clar: nu mă consider o mare bucătăreasă, dar îmi place să gătesc şi, totodată, să împărtăşesc din micile mele descoperiri sau din secretele găsite prin cărţile de bucate…

1. Ierburile aromate şi mirodenii le pot să schimbe radical gustul unui fel de mâncare obişnuit. Cartofii merg cu rozmarin şi usturoi, puiul – cu cimbru, lămâie şi usturoi; porcul – cu salvie şiv chimen; roşiile – cu busuioc etc. Încercaţi mai multe ariante şi descoperiţi singure ce vă place cel mai mult.
2. Când bateţi carnea, acoperiţi-o cu o folie de plastic. Astfel, nu vă veţi stropi.
3. Omleta iese mai pufoasă, dacă adăugaţi la ouăle bătute puţin lapte dulce.
4. Înainte de a stoarce lămâile, ţineţi-le puţin sub apă caldă sau rostogoliţi-le în palme, ca să devină mai zemoase.
5. Pastele nu trebuie clătite după fierbere, amidonul va acţiona ca un liant pentru sosul cu care le veţi combina.
6. În loc să folosiţi sos de roşii la borcan pentru paste sau pizza, încercaţi să-l preparaţi în casă, este incomparabil mai bun. Vă trebuie doar roşii, busuioc, ulei şi usturoi, ca să nu mai spun că durează maximum 30 de minute.
7. Pilaful iese mai zemos dacă, atunci când este aproape gata, îl luați de pe foc, mai adăugaţi nişte ulei sau unt şi îl lăsaţi cu capacul pus pentru câteva minute. 8. Încercaţi să adăugaţi puţină nucşoară rasă la piureul de cartofi.
9. Puiul la cuptor este gata când carnea se desprinde uşor de pe os.
10. Peştele se poate găti foarte simplu la cuptor, împachetat în staniol. Condimentaţi-l, amestecaţi verdeaţa tocată cu unt, introduceţi pasta în crestături le făcute în carne şi puneţi câteva felii de lămâie în burta peştelui. Şi pieptul de pui se poate găti în staniol, cu un pahar de vin alb şi orice legume sau mirodenii credeţi că se potrivesc.

Dacă veţi tine şi voi cont de aceste mici sfaturi, să ştiţi că veţi îmbunătăţi cu siguranţă relaţia pe care o aveţi cu alimentele şi cu bucătăria… E simplu, nu?
(M.T.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea