Shawarma

Ingrediente:
– piept de pui
– 2-3 rosii
– lipii
-1 castravete
– 3 fire ceapa verde
– 3 foi salata verde
– cateva fire marar
– 2 linguri ulei masline
– 300 gr iaurt gras (6%)
– cartofi prajiti

Mod de preparare:
Pieptul de pui il taiati fasii subtirele si le prajiti in putin ulei de masline. Tocati marunt legumele si mararul si le amestecati ca pentru o salata. Amestecati iaurt-ul cu salata (va iesi ceva asemanator cu un tzatziki). Pe fiecare lipie asezati fasii de carne, apoi cateva linguri de salata si deasupra felii de rosii. Rulati lipia ca si pe clatite si taiati in doua, usor pe diagonala ca sa arate bine.

Nota:
Shawarma este un sandwich specific Estului Mijlociu, fiecare tara din acea zona are cate o varianta proprie de shawarma. Avantajul la aceasta reteta este ca puteti adauga orice doriti, de la o gama larga de legume pana la o gama larga de sosuri. Cu rabdare chiar puteti sa faceti shawarma si acasa…insa atentie, inainte de a pune ingredientele pe lipie incalziti-o putin la microunde sau in cuptor ca sa o puteti rula cand este gata 🙂

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea