Curry cu pui si ghimbir

Ingrediente:
– 1 kg carne de pui (cel mai bine piept)
– 3 linguri zeama proaspata de lamaie
– 3 linguri faina
– 1 lingurita sare
– piper negru, dupa gust
– 3 linguri ulei vegetal
– 1 lingura unt
– 1 ceapa mare tocata
– 3 linguri praf de curry
– 1/2 cana apa
– 1/2 cana smantana
– 1 lingura supa de pui
– 2 linguri ghimbir confiat
– 1 lamaie verde taiata felii subtiri

Mod de preparare:
Se stropesc bucatile de carne cu zeama de lamaie si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca faina, sarea si piperul. Carnea de pui se scurge bine de sucul de lamaie, se sterge cu un prosop de hartie, se tavaleste prin faina si se asaza intr-o tigaie in care s-au incins uleiul si untul. Se lasa pe foc pana se rumeneste. Cat timp este in tigaie, se presare peste carne faina care a ramas. Se scoate apoi carnea din tigaie si se pune deoparte. In tigaie se adauga ceapa si se lasa 2 minute, pana se face aurie. Se adauga pudra de curry si se lasa 2 minute. Se adauga treptat apa si smantana, amestecand continuu, si se lasa pe foc pana ce amestecul se ingroasa. Se adauga supa de pui si ghimbirul, se amesteca si se adauga si carnea de pui. Se acopera si se lasa sa fiarba aproximativ 40 minute, intorcand carnea o data. Se ia de pe foc atunci cand lichidul s-a transformat in sos, se asaza bucatile de carne pe un platou, se toarna sosul peste ele si se orneaza cu feliutele de lamaie.
Se serveste eventual cu garnitura de orez.

Nota:
Acest curry cu gust puternic este un condiment extrem de apreciat de catre bucatari pentru savoarea deosebita pe care o ofera mancarurilor. Se stie insa ca nu numai bucatarii sunt cei care folosesc curry si nutritionistii il recomanda pentru calitatile sale terapeutice. Curry este un aliment care are efecte benefice asupra sistemului nervos, prevenind pierderea memoriei, dar lupta si impotriva formarii celulelor canceroase. Sosurile de curry, consumate periodic, pot imbunatati capacitatea de functionare a creierului si pot preveni aparitia maladiei Alzheimer.

 

2 comentarii

  1. florena's cakes says:

    Felicitari pt. ceea ce faci aici… vreau sa-ti spun ca mi-ai facut o pofta teribila de Curry cu pui, cat de curand o sa incerc reteta ta 😉

    PS:
    Multumesc frumos ca m-ai adaugat in lista ta de Blogroll, trebuia sa-mi spui, te-as fi adaugat mai devreme in lista mea 😉


  2. Merci ptr. vorbele frumoase…
    Sa-mi spui cum ti-a iesit reteta atunci cand o vei face.
    Multumesc ca m-ai adaugat in blogroll-ul tau 🙂
    te mai astept…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea