Lichior de oua
Ingrediente:
– 7 galbenusuri
– 1 litru lapte
– 9 linguri zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 1 1/2 pahar alcool
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Cand acesta a fiert se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se toarna, putin cate putin lapte, amestecand mereu cu lingura in acelasi sens. Apoi se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa (aveti grija ca nu trebuie sa fiarba). Dupa ce s-a racit, se strecoara, se adauga alcoolul, se amesteca bine si se pune in sticle la rece.
Nota:
Pentru un gust deosebit pe langa acolo puteti turna si 50 ml de cognac pentru o aroma deosebita.
Aveti grija ca atunci cand preparati lichior de oua sa folositi numai oua foarte proaspete. Aceasta bautura este una traditionala de sarbatori…in mod special de Craiun si de Anul Nou.