Cum ne păstrăm primăvara în formă maximă prin alimentaţie


Pentru ca toata lumea se plange ca este obosita, ca se simte slabita si asa mai departe, mi-am propus ca saptamana asta sa iti spun cam ce ar trebui sa consumi zilnic nca sa scapi de astenia asta de primavara.

In primul rand renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. De exemplu un amestec format din suc de mere 400 ml + suc de morcovi 200 ml + suc de sfecla rosie 100 ml se va bea dimineata, pe stomacul gol cu inghitituri mici, in timp de 2 ore, savurand lent gustul acestuia. Acest suc are o structura energizanta tocmai de aceea trebuie baut dimineata.

Dar daca nu ai un storcator de fructe nu te da batuta si in loc de suc de fructe, mananca fructe proaspete dimineata pe stomacul gol, ca o masa separata, in orice cantitate. Poti consuma fructe oricand in timpul zilei, dar cu conditia sa fie pe stomacul gol.

Poti sa mai incerci si cura cu sucuri de citrice in urmatorul amestec: grapefruit 100 ml + portocale 100 ml + lamai 20 ml + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

Una din mesele principale este indicat sa fie alcatuita din salate de cruditati: salata verde, ceapa, usturoi, gulie, pastarnac,castraveti, varza, patrunjel, ardei, morcovi. La acestea se pot folosi si plantele condimentare: busuioc, patrunjel frunze, marar, leustean, oregano, tarhon, coriandru, dafin, rosmarin, ghimbir.
O alta masa poate fi alcatuita din supe calde de zarzavaturi, legume fierte sau coapte in cuptor, cereale integrale combinate sau nu cu legume fierte. Este important ca mancarea preparata sa fie consumata calda.

Totusi trebuie sa eviti si anumite alimente in aceasta perioada.
1. Evita alimentele grele, cu multa grasime, carne grasa.
2. Alimentele prajite in grasimi animale sau vegetale
3. Alimente ce contin multe substante chimice- asa numiti aditivi alimentari- care sunt foarte toxici pentru organismul nostru.
4. Cafeaua
5. Tutunul
6. Alcoolul

M.T.

 

3 comentarii

  1. Name (obligatoriu) Ana says:

    Este totul O.K.! Atit doar, ca e costisitor. Dar ce nu faci pentru o sanatate durabila1a.

  2. Name (obligatoriu)Elena Odagiu says:

    Sint decord cu dezintoxicarea ,ne trebue si o vointa puternica !o sa incerc trebue sa reusesc !


  3. Vointa este totul :) bafta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea