Secretele dietei cu lămâie

Dieta cu lămâie este preferata starurilor de la Hollywood. Secretul ei este că pune în valoare proprietăţile acestui fruct şi asigură efectul scontat dacă respecţi strict 7 şapte reguli.
Înainte de a începe dieta trebuie să elimini toxinele din corp, pentru că îţi încetinesc metabolismul. Aşadar, cu două zile înainte, consumă doar alimente naturale, multe legume şi fructe şi bea multă apă pentru a facilita eliminarea toxinelor. Accelerează procesul de curăţare prin consumul limonadei de-a lungul întregii zile.

Cura cu lamâie
Cura cu lămâie durează 16 zile, iar rezultatele sunt mai mult decât mulţumitoare. Începi prin a bea în prima zi sucul de la o lămâie, a doua zi de la două lămâi şi tot aşa pâna ajungi în a şaptea zi să bei sucul de la şapte lămâi. Sucul de lămâie nu se bea concentrat, ci se diluează cu apă plată sau cu ceaiuri de plante. După cele şapte zile, se face o pauză de două zile. Cura se continuă apoi în sens invers, începând cu sucul de la şapte lămâi şi terminând a şaptea zi cu sucul unei singure lămâi.
Regula nr. 1: Bea suc de lămâie imediat ce te trezeşti
Bea un pahar de suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţa (3-4 linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste jumătate de oră. Apoi, pe parcursul întregii zile, nu uita să consumi cei 2 litri de apă obligatorii.
Beneficii – îndoit cu apă, sucul de lămâie stimulează sistemul digestiv, favorizează tranzitul intestinal şi elimină toxinele.
Regula nr. 2: Suplimentează aportul de vitamina C
Mănâncă cel puţin 5 porţii de legume şi fructe pe zi. Ideal ar fi să ai două gustări de fructe (sucul de lămâie de dimineaţa ţine locul unui fruct) şi salate la toate cele trei mese principale. De asemenea, poţi pasa o banană pe care să o consumi cu cereale dimineaţa, ceea ce se va constitui într-un pansament gastric excelent. La prânz, mănâncă salată de roşii sau verde în care adaugă morcov ras. Fructe şi legume ce conţin o cantitate mare de vitamina C sunt citricele, kiwi, ananasul, ardeii şi broccoli.
Secretul este că vitamina C favorizează metabolismul grăsimilor şi ajută la pierderea în greutate.
Regula nr. 3: Reglează concentraţia de zahăr din sânge
Foloseşte suc de lămâie la prepararea tuturor mâncărurilor care permit acest lucru. În paralel, optează pentru alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi pânea, orezul şi cerealele integrale, legumele şi carnea albă. De asemenea, fibrele nu trebuie să lipsească din alimentaţie pentru că încetinesc trecerea zahărului în sânge. Această regulă trebuie respectată deoarece un nivel ridicat de zahăr în sânge favorizează stocarea zaharurilor sub formă de grăsimi.
Regula nr. 4: Cât mai puţine dulciuri
Ar trebui să uiţi că există prajituri, aşa că fructele ar fi bine să devină desertul tău preferat – poţi mânca fructe coapte, cu nuci, migdale şi miere. Şi… atenţie la etichetele care au menţiunea «glucoză», «fructoză», «maltoză» şi «dextroză» – este vorba de zahăr!
De ce să renunţi la dulciuri? Pentru că zahărul creşte producţia de insulină şi, implicit, stocarea grăsimilor.
Regula nr. 5: Optează pentru alimente naturale
Este mai greu, dar sigur putem avea o alimentaţie bazată pe produse naturale – pâine, orez şi paste integrale, legume şi fructe proaspete, mâncare gătită în casă. Mănâncă zilnic crudităţi, prepară-ţi în casă sucurile de fructe, găteşte din legume proaspete. De asemenea, obişnuieşte-te să te uiţi pe etichetă şi să alegi alimentele care conţin cele mai puţine substanţe chimice, fără conservanţi, coloranţi şi aditivi. De asemenea, renunţă la carne roşie, produse de patiserie şi alimentele prelucrate industrial deoarece conţin lipide «rele» care favorizează stocarea grăsimilor.
Regula nr. 6: Trebuie să ai o digestie bună
Evită orice neajuns din acest punct de vedere – ia masa la ore regulate, mestecă bine alimentele, fii calm în timp ce mănânci şi, mai ales, evită să mănânci uitându-te la televizor sau lucrând la calculator. Şi toate acestea pentru că o digestie proastă încetineşte metabolismul, facilitând îngrăşarea.
Sucul de lămâie, aliatul oricărei diete:
activează secreţia bilei
ajută la descompunerea nutrienţilor
reglează metabolismul grăsimilor
purifică sângele
reglează concentraţia de zahăr din sânge
stimulează secreţia sucurilor gastrice
facilitează digestia, stimulând eliminarea grăsimilor

ATENŢIE!
Dieta cu lămâie este interzisă persoanelor care suferă de afecţiuni renale, biliare sau digestive, precum şi copiilor şi bătrânilor.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea