Pui marinat cu ghimbir


Ingrediente:
– 6 pulpe de pui
– 1 bucata mare ghimbir
– 100 ml sos de soia
– 20 ml ulei de masline
– marar uscat
– sare, piper


Mod de preparare:
Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca ghimbirul, sosul de soia, uleiul de masline, maraul, sarea si piperul pana veti avea un sos omogen. Treceti fiecare bucata de carne prin acest sos si o asezati intr-un bol. Dupa ce toata carnea a fost imbibata cu acest sos, turnati peste carne in bol sosul ramas, acoperiti si lasati la frigider sa se marineze (eu ultima data am lasat carnea 20 de ore la marinat). Dupa ce s-a marinat bine, puneti bucatile de carne intr-o tava, turnati peste sosul ramas, adaugati un pahar cu apa, acoperiti cu foloe de aluminiu si introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute scoateti folie, intoarceti bucatile de carne pe partea cealalta si le mai lasati aproximativ 30 de minute. Garnitura este la alegere…cartofi la cuptor…orez..sau pur si simplu o salata proaspata.
Veti avea la final bucati de pui pregatite magnific cu un gust puternic de ghimbir si totodata dulce de la sosul de soia…efect garantat la o ocazie deosebita.

Nota:
Puterea condimentelor este adesea redusa la abilitatea lor de a aromatiza orice mancare fara prea multe calorii, de a transforma bucatele fara gust in adevarate opere de arta, o minune a bucatariei. Ghimbirul se cultiva in Africa, India si sudul Asiei cu preponderenta. Poate fi folosit atat la gatit, ca un condiment, dar si ca medicament natural. Este binecunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.

 

2 comentarii


  1. dar ce mai este si „ghimbir”?


  2. Ghimbirul este o rădăcină aromată, utilizată cu precădere în bucătăria asiatică, dar împrumutat şi de alte culturi gastronomice, cum ar fi cea italiană sau cea americană. Poate fi asemănat cu beţele de hrean, dar ghimbirul are aspect mult mai noduros şi coaja de culoare mai închisă. Miezul este gălbui şi fibros. Pentru gusturile mai puţin experimentate, poate avea gust de săpun, aşa că nu trebuie folosit în cantităţi prea mari 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea