Tarta de duminică cu fructe

Ingrediente:
– 6 oua
– 425 g zahar
– 125 g faina
– 1 lingurita zahar vanilat
– 1 lingurita rasa praf de copt
– 125 g margarina
– 1 plic gelatina
– frisca
Mod de preparare:
Amestecati 3 oua, 125 g zahar, 125 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 125 g margarina cu mixerul timp de 5 minute, apoi turnati totul intr-o tava de tarta si coaceti aproximativ 30 de minute la foc mic. Pana se coace pregatiti crema de vanilie pentru tarta. Pentru crema, fierbeti laptele, bateti 3 galbenusuri cu 300 g zahar praf si 1 lingurita zahar vanilat. Turnati laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu, pe foc mic sau la bain-marie. Tineti pe foc potrivit pana se ingroasa, apoi lasati-o la racit. Dupa ce s-a racit blatul de tarta il umpleti cu crema de vanilie si il ornati cu fructe…fiecare dupa preferinte si imaginatie…si nelipsita frisca…

Nota:
Frisca batuta se obtine din frisca lichida dulce, batuta cu telul electric, la care se adauga zahar pudra si esenta de vanilie. Este potrivita pentru a prepara spume de fructe, inghetata cu frisca, umpluturi pentru torturi sau, pur si simplu, pentru a fi servita deasupra unei tarte sau a unei prajituri din ciocolata. Poate ati fi curiosi sa aflati ca frisca este, de fapt grasimea din laptele integral. Ea se obtine prin separare din lapte pasteurizat, iar apoi este omogenizata astfel incat grasimea sa fie distribuita uniform si sa capete o textura specifica. Grasimea proaspata, dulce, este frisca lichida, iar cea supusa unui proces controlat de fermentatie devine smantana fermentata, usor acrisoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea