Salata de conopida si brocoli

Ingrediente:
– o conopida mica
– 4-5 buchete brocoli
– un morcov
– 2 linguri suc de lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– 100 gr seminte de dovleac
– sare, piper

Mod de preparare:
Brocoli si conopida se spala bine sub jet de apa, iar morcovul se curata, se spala si se da prin razatoarea mare. Intr-un castron se pun brocoli si conopida desfacute in buchetele mici si se amesteca cu morcovul ras. Se condimenteaza cu ulei, suc de lamaie, sare si piper. La sfarsit se adauga semintele (samburii) de dovleac (o parte pot fi natur si o parte putin prajite), asa veti obtine o aroma deosebita a salatei.

Nota:

Brocoli care este denumit si conopida verde, este un aliment cu proprietati terapeutice foarte eficiente. Bogat in vitamine (C, complexul B), minerale (calciu, magneziu, zing, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor) poate preveni afectiuni dintre cele mai complicate. Datorita continutului sau mare in glucoza intervine in combaterea cancerului pulmonar, de prostata si de vezica urinara. De asemenea, este recomandat pentru tratamentul cancerului esofagian si la stomac. In urma cercetarilor in aceasta privinta, brocoli este considerat leguma numarul 1 din categoria celor mai bogate substante anticancerigene.
In aceasta salata mai puteti adauga si alte ingrediente dupa placul fiecaruia…
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea