Reţeta zilei – Tagliatele cu sos rosu


Ingrediente:
– 400 gr carne de vita tocata
– 4 rosii mari
– 4 lingurite pasta de rosii
– 1 ardei verde mare
– 1 ceapa
– 4 catei de usturoi
– 400 gr tagliatele
– patrunjel, marar verde
– cimbru, tarhon verde
– sare, piper, chilli
– ulei de masline
– parmezan

Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la prajit in 4 linguri ulei de masline. Se taie ardeiul cubulete si se adauga peste ceapa dupa ce aceasta a prins o culoare aurie. Se amesteca ptr. a nu se prinde si dupa 2,3 minute se adauga carnea tocata. Se amesteca si se lasa pana cand carnea incepe sa se albeasca. Se dau rosiile prin razatoarea mare (ptr. a ramane doar miezul fara pielita) si se amesteca cu pasta de rosii, usturoi pisat, sare, piper si chilli plus o cana de apa apoi se adauga in oala peste carnea tocata. Se amesteca si se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa. Se toaca verdeturile si se adauga peste sosul aproape gata. Se mai lasa cateva minute la foc, se acopera si apoi se opreste flacara. Intre timp se fierb tagliatelele (conform instructiunilor de pe cutie), se strecoara, se adauga sos, se amesteca, se portioneaza in farfurii…se adauga parmezan si puteti striga haideti la masa…pofta buna!

Nota:
Tarhonul a fost adoptat si utilizat masiv in bucataria meridionala. In sudul Europei, mai ales in Franta, tarhonul este unul din componentele amestecului de “herbes de provence“, “fines herbes“ si “bouquet garni“, dar este preferat, mai ales in stare proaspata, de cate ori este posibil. Parfumul bogat si placut al tarhonului nemtesc (sau frantuzesc) il face sa fie un adaos minunat la felurile delicate cu pui, la sosurile de smantana, maioneza sau ciuperci. Cel mai des insa se foloseste la salate.Frecvent, aromatizeaza otetul sau uleiul de masline pentru salate. In acest scop, se poate combina cu caperele.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea