Frigănele

Ingrediente:
– paine felii
– oua
– 1 lingura smantana
– putin ulei
– sare, piper

Mod de preparare:
Se bat ouale bine, se adauga sare si piper dupa gust apoi lingura de smantana, batandu-se in continuare pana se omogenizeaza. Se trec feliile de paine prin ou si se pun in tigaie unde uleiul a fost incins in prealabil. Se prajesc bine pe ambele parti si se servesc apoi cu o branza delicioasa si cu rosii proaspete…

Nota:
Este perfect daca aveti paine nu tare proaspata, prajita in ou o sa fie mai crocanta…
Nu-mi sta in fire sa va recomand asa retete, dar din cand in cand mi se face o pofta nebuna de asa mic dejun, care este unul gustos …insa nu face parte din categoria celor foarte sanatoase…
Intotdeauna painea prajita in ou mi-a adus aminte de copilarie si in mod special de iernile incarcate cu nameti de zapada…

 

3 comentarii

  1. Ala Dascal says:

    Un gust nemaipomenit,copiilor mei le place mult.Foarte repede se gatesc.Se poate de inlocuit smintina cu lapte.Sunt delicioase daca mai adaugam si alte condimente…

  2. Mihaela says:

    daca atunci cand se prajesc pe partea a doua pui de asupra o felie de cascaval (sau cand sunt gata pot fi puse in cuptorul cu microunde cu aceeasi felie de cascaval) sunt si mai delicioase 🙂


  3. foarte gustoase,dar cam periculoase pentru sanatate, dar oricum imi plac mult si se mai gatesc si usor!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea