Ginsengul combate astenia de primavară

Capsulele de Ginseng combat oboseala, astenia si starile de convalescenta, fiind solutia perfecta pentru intarirea tonusului general, dupa perioada de iarna. Suntem tot mai obositi, mai nervosi si mai stresati. Suferim de boli pe care parintii si bunicii nostri le-au avut la o varsta mult mai inaintata. Ne trezim prinsi tot mai mult in rutina celor cinci zile de serviciu, intre 09:00 si 17:00. Suntem irascibili si alocam tot mai putin timp satisfacerii propriilor placeri.

Studiile realizate la nivel mondial desemneaza stresul ca fiind ucigasul numarul unu in lume , el fiind responsabil de aparitia a numeroase boli si chiar a unor comportamente deviante. In acest context, medicina naturista a castigat tot mai mult teren in detrimentul medicinii clasice. Dintre produsele naturiste apreciate de sute de ani pentru proprietatile sale curative se numara Ginsengul.

Capsulele de Ginseng – recomandari si beneficii
Ginsengul este recomandat de specialistii naturopati pentru capacitatea de a ajuta organismul sa treaca prin perioadele dificile. Ginsengul actioneaza asupra organismului, imbunatatind metabolismul energetic, motiv pentru care este recomandat in caz de oboseala, astenie sau convalescenta.

De ce specialistii recomanda Ginsengul:
Ginsengul are actiune anti-stres. Studiile au relevant faptul ca anumite ginsenoide existente in compozitia Ginsengului au o actiune similara diazepamului.
Ginsengul stimuleaza si actiunea sistemului imunitar. Astfel, administrarea de capsule de Ginseng ne intareste organismul in fata racelilor si a gripei.
Ginsengul s-a remarcat si ca remediu impotriva problemelor cardiace si chiar impotriva diabetului de tip 2.
Cercetarile realizate pana in prezent au evidentiat de asemenea eficienta Ginsengului in potentarea eficientei antibioticelor si a vaccinului antigripal.
Ce stim despre Ginseng:
Ginsengul este o planta cultivata de mii de ani in Corea, China si Siberia. Ambele tipuri de ginseng, alb si rosu, care se comercializeaza in prezent, provin de la plante de 4-6 ani. Partea activa a plantei este radacina. Aceasta are o forma cilindrica sau fusiforma, uneori ramificata, cu o lungime de 20 de cm.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea