Cozonac cu nucă
Ingrediente
– un kg făină
– 100 g margarină
– două ouă
– puţină drojdie
– două linguri zahăr
– nucă
– puţin lapte
Mod de preparare
Drojdia trebuie să fie înmuiată în lapte, zahăr şi o lingură de făină. Din făină, un gălbenuş de ou, margarină, zahar şi drojdie se face un aluat moale. Se împarte în patru bucăţi şi se lasă deoparte pentru o jumătate de oră. Se întind şi se umplu cu o compoziţie din nucă. Se lasă la rece acoperite cu un prosop până a doua zi, când se ung cu albuşul bătut spumă cu puţin zahăr. Se pun în forme şi se coc la cuptor.
Notă
Nu exista masă de Crăciun fără cozonac. Din multitudinea de variante, cu siguranţă veţi alege una şi veţi îndulci ziua de Sărbătoare tuturor. Aşadar, dragele mele, nu ignoraţi frumoasa tradiţie românească de a face cozonaci – simţi cum îţi unesc familia şi, vă spun, este o plăcere aşa de mare să vezi cum cei mici aleg feliile de cozonac cu cât mai multă
umplutură de nucă şi le mănâncă pe nerăsuflate!
Femeia – Editie Speciala Nr. 8