Cozonac cu nucă

Ingrediente
– un kg făină
– 100 g margarină
– două ouă
– puţină drojdie
– două linguri zahăr
– nucă
– puţin lapte

Mod de preparare
Drojdia trebuie să fie înmuiată în lapte, zahăr şi o lingură de făină. Din făină, un gălbenuş de ou, margarină, zahar şi drojdie se face un aluat moale. Se împarte în patru bucăţi şi se lasă deoparte pentru o jumătate de oră. Se întind şi se umplu cu o compoziţie din nucă. Se lasă la rece acoperite cu un prosop până a doua zi, când se ung cu albuşul bătut spumă cu puţin zahăr. Se pun în forme şi se coc la cuptor.

Notă
Nu exista masă de Crăciun fără cozonac. Din multitudinea de variante, cu siguranţă veţi alege una şi veţi îndulci ziua de Sărbătoare tuturor. Aşadar, dragele mele, nu ignoraţi frumoasa tradiţie românească de a face cozonaci – simţi cum îţi unesc familia şi, vă spun, este o plăcere aşa de mare să vezi cum cei mici aleg feliile de cozonac cu cât mai multă
umplutură de nucă şi le mănâncă pe nerăsuflate!

Femeia – Editie Speciala Nr. 8

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea