Urzicile, un adevărat surplus de sănătate

Urzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.Urzicile au fost descoperite in Danemarca, in Epoca Bronzului. Au fost folosite pana tarziu in industria textila. In Primul Razboi Mondial, uniformele armatei germane erau confectionate din aceste plante. În medicina naturista aceste plante se folosesc, in alinarea bolilor reumatice sau de rinichi, în tratarea hepatitei , alergiei si anemiei.

Efectul iritant al urzicilor duce la dispariţia durerilor. După prima senzaţie neplăcerea dispare imediat si procedura poate fi repetata.
Fiind bogata in minerale si vitamine planta este recomandată pentru tratamentul diabetului având ca efect scăderea glicemiei. De asemenea e un remediu efectiv pentru hipertensivi, cărora li se recomanda câte un pahar de ceai de urzica înainte de fiecare masa timp de 30 de zile.

Astfel se reglează tensiunea arteriala si se restabileşte echilibrul vaselor de sange. Infuzia cu urzici si tinctura este tratamentul perfect pentru parul subtire şi îndepărtarea mătreţii inestetice. Se clateste scalpul imediat dupa spalare cu ceaiul de urzici gata preparat si se repeta procedura de doua ori pe saptamana. Astfel veţi avea un par sănătos şi plin de vitalitate. Pentru toate efectele urzicile sunt un adevărat surplus de sănătate pentru organismul uman , un excelent tonic ce ajută la eliminarea stresului şi a oboselii.

Consumă regulat urzici si toate afectiunile datorate sistemului imunitar scazut te vor ocoli!

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea