Salata Caesar

Ingrediente:
– 1 salata verde
– 4 linguri parmezan ras
– 1 catel mare usturoi
– 2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
– 1 varf lingurita sare, piper
– 1 galbenus
– 1 lingurita mustar
– 2 linguri suc de lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– crutoane

Mod de preparare:
Incepeti cu prepararea dressing-ului: frecati bine catelul de usturoi cu sare pana se face o pasta omogena. Adaugati galbenusul crud si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana se transforma intr- o maioneza care sta pe lingura. Adaugati sucul de lamaie si amestecati.
Salata propriu zisa o veti aranja doar inainte de a o servi. Pentru a face acest lucru spalati frunzele de salata si le taiati fasii subtiri. Puneti-le in boluri de salata, adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata, presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Salata Caesar va fi servita imediat dupa preparare altfel riscati sa se inmoaie.

Nota:
Aceasta salata se pare ca a fost gatita pentru prima data de bucatarul italian Caesar Cardini pe cand lucra intr-un restaurant din Mexic.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea