Ciocolată caldă


Ingrediente:
– 2 linguri cacao
– 2 linguri sirop de artar sau zahar
– 360 ml lapte de soia
– 20 g ciocolata 99% cacao
– scortisoara pudra /esenta de vanilie, rom sau migdale

Mod de preparare:
Intr-o craticioara se amesteca pudra de cacao cu siropul, se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu, apoi ciocolata topita. Se pune pe foc si se tine, amestecand usor, pana se infierbanta laptele si se topeste ciocolata. Se inchide focul, se adauga aroma preferata si se toarna in cesti…

Nota:
Fie ca este frig si simtim nevoia de o bautura savuroasa calda, fie ca avem pofta de ceva dulce si aromat, ciocolata calda se numara printre preferintele noastre oriunde ne-am afla. Este consistenta, delicioasa, aromata si ne creeaza o stare de bine si de confort. Ciocolata calda are si ea o istorie fascinanta. In timpul cuceririi Mexicului, Cortez a decoperit ca indienii foleseau boabele de cacao pentru a prepara o asa zisa bautura regala, denumita “chocolatl”. In 1519, Imparatul Montezuma, despre care se spune ca bea peste 50 de portii de ciocolata lichida pe zi, si-a servit oaspetii spanioli cu aceasta bautura in niste vase aurite. Ciocolata servita de Montezuma era insa destul de amaruie, astfel incat oaspetii nu au gasit-o tocmai pe gustul lor. Prin urmare, Montezuma a adugat indulcitor ciocolatei pentru a o indulci.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea