Cookies cu ciocolată

Ingrediente:
– 115 g unt
– 100 g zahar alb
– 100 gr zahar brun
– 1 ou
– 1/2 lingurita praf de copt
– 1 esenta vanilie
– 175 gr faina
– 150 gr fulgi de ciocolata

Mod de preparare:
Pentru început frecăm bine untul cu tot zahărul. Adăugăm apoi oul, vanilia şi praful de copt şi amestecam iarăşi. Punem făina şi omogenizăm bine, apoi punem fulgii de ciocolată. Pe o tavă punem hârtie de copt şi cu o linguriţă, la distanţă unele de altele, punem moviliţele in tavă. Nu trebuie să vă stresaţi să fie perfecte ca formă, ele oricum se vor întinde în tavă. Pe tava normală a cuptorului intră o data aproximativ 16 fursecuri, coaceţi frusecurile în mai multe, nu încercaţi să le înghesuiţi în tavă. Se coc la 170C pentru 20 de minute. Fursecurile vor fi un pic moi în centru şi rumene doar pe margine. Chiar daca sunteţi tentaţi să le lăsaţi mai mult la cuptor. Se scot fursecurile pe o farfurie lată, într-un singur strat şi se lasă la răcit, ele se vor intari destul de repede.

Notă:
Pentru că alături de o cană de ceai sau de cafea aveţi nevoie de ceva dulce, aceste prăjiturele sunt minunate, fără a ţine cont de ora la care sunt servite. Ciocolata este un aliment care provoacă o stare de bine. Simţim nevoia să mâncăm ciocolată pentru că ea conţine un precursor al serotoninei, o substanţă care contribuie la starea noastră de fericire. Are efect antidepresiv şi linişteşte organismul în perioadele solicitante.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea