Cookies cu ciocolată
Ingrediente:
– 115 g unt
– 100 g zahar alb
– 100 gr zahar brun
– 1 ou
– 1/2 lingurita praf de copt
– 1 esenta vanilie
– 175 gr faina
– 150 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru început frecăm bine untul cu tot zahărul. Adăugăm apoi oul, vanilia şi praful de copt şi amestecam iarăşi. Punem făina şi omogenizăm bine, apoi punem fulgii de ciocolată. Pe o tavă punem hârtie de copt şi cu o linguriţă, la distanţă unele de altele, punem moviliţele in tavă. Nu trebuie să vă stresaţi să fie perfecte ca formă, ele oricum se vor întinde în tavă. Pe tava normală a cuptorului intră o data aproximativ 16 fursecuri, coaceţi frusecurile în mai multe, nu încercaţi să le înghesuiţi în tavă. Se coc la 170C pentru 20 de minute. Fursecurile vor fi un pic moi în centru şi rumene doar pe margine. Chiar daca sunteţi tentaţi să le lăsaţi mai mult la cuptor. Se scot fursecurile pe o farfurie lată, într-un singur strat şi se lasă la răcit, ele se vor intari destul de repede.
Notă:
Pentru că alături de o cană de ceai sau de cafea aveţi nevoie de ceva dulce, aceste prăjiturele sunt minunate, fără a ţine cont de ora la care sunt servite. Ciocolata este un aliment care provoacă o stare de bine. Simţim nevoia să mâncăm ciocolată pentru că ea conţine un precursor al serotoninei, o substanţă care contribuie la starea noastră de fericire. Are efect antidepresiv şi linişteşte organismul în perioadele solicitante.