Spată de porc cu caşcaval la cuptor

Ingrediente:
6 felii spată de porc
2 linguriţe muştar iute
2 linguriţe pastă de roşii
2 linguriţe sos de soia cu usturoi
pătrunjel verde
rozmarin proaspăt
sare, piper
100 gr caşcaval
ulei de măsline

Mod de preparare:
Feliile de spată se sărează, se piperează si se lasă puţin la rece (aproximativ 15 minute) apoi se pun într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline, o ceaşca de apă. Se mai stropesc bucăţile cu puţin ulei de măsline, se acoperă cu folie şi se introduce tava la cuptorul încins în prealabil. Se amestecă muştarul cu pasta de roşii şi cu verdeţurile tocate mărunt (patrunjel şi rozmarin), se adaugă şi sosul de soia, se amestecă până când aveţi o pastă omogenă. După aproximativ jumătate de oră se scoate tava din cuptor, se ia folia jos şi cu o linguriţă veţi unge fiecare bucată de carne cu pasta de muştar, ca mai apoi să introduceţi din nou tava în cuptor. Între timp veţi rade caşcavalul.

După încă 15 minute scoateţi tava din nou, întoarceţi bucăţile de carne pe partea cealaltă, le ungeţi din nou cu pastă de muştar iar peste puneţi caşcaval ras. Introduceţi tava din nou la cuptor şi in 15 minute veţi avea cina gata. Când aşezaţi în farfurie carnea peste o grămăjoară de orez mai adăugaţi puţin caşcaval ras şi verdeaţă (pentru efect vizual 🙂 ).

Notă:
Dacă vă place carnea de porc trebuie să ştiţi că aceasta reprezintă aproximativ 38 de procente din proteina animală consumată zilnic în lume. Se mănâncă sub forme variate pe tot globul, de la banalul hamburger american, la prosciuto-ul italienesc. Românii nu fac excepţie. Friptura de porc se numară printre preferatele noastre.

Nu uitaţi că astăzi Timpul împreună cu Ediţia Săptămânală Femeia şi Editura Litera va pune în vânzare volulmul 2 din colecţia „Secretele bucătăriei” chiar „Carne albă” unde veţi găsi 50 de reţete delicioase.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea