Sfaturi şi o dietă utilă pentru ateroscleroză


Dacă am vorbi despre ateroscleroză am spune că această afecţiune este o combinaţie de modificări ale arterelor inimii, constând în acumularea de lipide, polizaharide, elemente figurate din sânge, de ţesut fibros şi depozite de calciu însoţite de modificări ale tunicii musculare.

– Sucuri proaspete si o dieta cu seminte si cereale
Pentru inceput pacientul trebuie sa recurga la o dieta bazata de sucuri naturale, timp de 5-7 zile. Sucul natural si proaspat din fructele si legumele de sezon trebuie consumat de 3 ori pe zi. Dupa aceasta perioada, pacientul trebuie sa urmeze o dieta bazata pe seminte, nuci, cereale, legume si fructe, deviza fiind „un regim alimentar sanatos”.
Dieta bazata pe sucuri trebuie urmata la interval de 3 luni sau mai putin, in functie de progresele facute. De asemenea, specialistii le recomanda tututor pacientilor cu afectiuni cardiovasculare sa inlocuiasca cele 3 mese principale si consistente cu mai multe gustari usoare.

– Evita grasimile hidrogenate si excesul de grasimi saturate
Pacientul trebuie sa evite grasimile hidrogenate si excesul de grasimi saturate, care se gasesc in: unt, creme, grasimi animale, margarina, carne rosie, alimente procesate, sosuri si toate alimentele produse din acestea.

– Ulei de masline sau seminte de in
Se recomanda folosirea uleiurilor vegetale, de masline, seminte de in, floarea soarelui, insa numai in cantitati medii.

Alte sfaturi utile

– Fumatul
Pacientii cu afectiuni cardiace trebuie sa renunte la tigari, fumatul fiind unul dintre factorii majori implicati in dezvoltarea aterosclerozei

– Exercitiile si stresul
Pacientul trebuie sa practice exercitii in aer liber si sa invete sa isi menajeze stresul mental, in caz contrar afectiunea se agraveaza.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea