Remedii din cămara ta


Stiai că fructele şi legumele au şi proprietăţi terapeutice? Dacă eşti răcită, ai febră sau te doare capul, nu trebuie decât să alegi remediul potrivit.

Lămâia
Înţepături de insecte: se freacă zona cu o bucată de lămâie.Gingii bolnave care sângerează – se freacă cu o bucată de lămâie.
Răceli, gripă, febră: se bea sucul unei lămâi, diluat în 1/2 pahar apă, sau se face gargara cu un pahar de apă caldă, la care s-a adăugat sucul unei lămâi.
Arsuri gastrice: se bea lent un pahar cu apă la care s-a adăugat o linguriţă cu suc de lămâie.
Greaţă, vărsături: sucul unei lămâi în 1/2 pahar de apă îndulcită.Hemoragii nazale: un tampon de vată îmbibat în suc de lămâie.Dureri de cap: comprese cu suc de lămâie sau felii de lămâie pe tâmple.
Răni sau plăgi infectate: se aplică suc de lămâie ca atare sau diluat.

Merele
Diaree la copii: 500 g mere, date prin răzătoare. Se dau copilului în cinci mese.
Diaree la adulţi: se curăţă un măr de coajă şi se lasă până culoarea sa devine maro (se oxidează în contact cu aerul). În acest fel se eliberează pectina, o substanţă care intră în componenţa celor mai multe medicamente antidiareice.
Erupţia dentară şi enterocolita la sugari: se recomandă un ceai uşor îndulcit. Se taie un măr felii şi se fierbe în 500 g apă, zece minute.

Salvia
Crampe intestinale, dureride stomac: sub formă de ceai – pune două linguriţe de salvie într-un sfert de litru de apă, lasă să dea un clocot, apoi acoperă vasul.
Inflamaţii ale gingiilor, gurii şi gâtului: gargară cu infuzie. Se pun două linguriţe de muşeţel şi două linguriţe de salvie în 200 ml apă fierbinte şi se lasă să stea 15 minute.
Transpiraţiile abundente: ceai preparat din trei linguriţe de salvie la un sfert de litru de apă. Atenţie! Aceasta este o doză destul de mare care nu se recomandă celor cu stomac sensibil.
Răni: sub formă de comprese, datorită proprietăţilor astringente şi antiseptice. Infuzia se obţine din două linguriţe de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperită 15 minute, apoi se filtrează şi se lasă să se răcească până la o temperatură suportabilă. Se înmoaie o bucată de tifon în infuzie şi se aplică pe rană.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea