Semnificaţia sărbătorii de Florii

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc de Florii  Intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim ultima dată înainte să fie răstignit.

Iisus Hristos a intrat în Ierusalim ca un om umil călare pe un măgar, dar era aclamat de mulţime ca un împărat.

Oamenii îl primeau aşa pentru că auziseră de minunea pe care Iisus o făcuse cu o zi înainte: învierea lui Lazăr.

Entuziasmul mulţimii nu era împărtăşit de liderii religioşi ai evreilor. Ei vedeau în Iisus un blasfemiator şi plănuiau să-l pedepsească.

Planul avea să le reuşească peste câteva zile, în ziua de vineri când Iisus avea să fie  răstignit.

Intrarea Domnului în Ierusalim deschide săptămâna Patimilor, cele mai dramatice zile din viaţa lui Iisus Hristos.

În amintirea întâmpinării Domnului în cetatea Ierusalimului de oamenii care purtau ăn mâini ramuri de finic, credincioşii  participă la noi la procesiuni cu ramuri de salcie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea